Vykošťovací nůž čepel 15 cm Victorinox
Délka čepele 15 cm. V dárkovém balení.
Služba pro snadnou výměnu nevhodného zboží. (neplatí pro nadrozměrné zásilky)
Zásilkovna 69,-Kč PPL 130,-Kč GSL 130,-Kč (platba na dobírku + 30,-Kč)
Detailní popis
Rozdíl mezi kovaným a raženým nožem je zpravidla na pohled patrný. Kovaný nůž bývá obvykle těžší a zdá se je pružnější než obdobný tepaný nůž. Kovaný nůž má mezi rukojetí a ostřím krček, který se vytvoří v průběhu kování. Nože řady Chef´s společnosti Victorinox se zhotovují jemným kováním a další nože - prostřednictvím ražení.
Vykošťovací nože se využívají k předběžnému zpracování masa.Při porcování masa svírá ostří nože poněkud větší úhel než např. při filetování nebo u kuchařských nožů. Vzhledem k tomu mají tyto nože pevnější čepel a lépe se s nimi manipuluje. Zejména řeznický nůž přichází do styku s kostmi, šlachami, chrupavkami a vůbec s tvrdými a houževnatými materiály. Jejich ostří může být vystaveno velké deformující zátěži, která např. u filetovacího nože vede k poškození.
Délka čepele 15 cm.