Nůž k porcování lososa Victorinox
Délka čepele 26 cm.
Služba pro snadnou výměnu nevhodného zboží. (neplatí pro nadrozměrné zásilky)
Zásilkovna 69,-Kč PPL 130,-Kč GSL 130,-Kč (platba na dobírku + 30,-Kč)
Detailní popis
Rozdíl mezi kovaným a raženým nožem je zpravidla na pohled patrný. Kovaný nůž bývá obvykle těžší a zdá se je pružnější než obdobný tepaný nůž. Kovaný nůž má mezi rukojetí a ostřím krček, který se vytvoří v průběhu kování. Nože řady Chef´s společnosti Victorinox se zhotovují jemným kováním a další nože - prostřednictvím ražení.
Nůž k porcování lososa se výborně hodí také k filetování ryb chcete-li, aby byly plátky tenké a stejné. Většina nožů značky Victorinox určených k porcování lososa je po stranách opatřena zářezy ve tvaru oválu (olivy). Vzhledem ke vzduchu, který se v těchto výřezech drží, kousky masa neulpívají na noži. Tento princip se využívá také při výrobě nožů určených ke krájení některých měkčích druhů sýrů.
Délka čepele 26 cm.